Screens

De vlakhangende zonwering, ook wel screen geheten, werd oorspronkelijk ontworpen voor grote projecten, zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Dit type zonwering kan natuurlijk met evenveel succes worden toegepast bij ramen van woningen. Bijvoorbeeld wanneer er bij u geen mogelijkheden zijn voor een uitvalscherm of wanneer u vaak afwezig bent.

Een screendoek wordt geweven uit draden van glasvezel en heeft daardoor een enigszins open structuur. Hierdoor wordt het zonlicht voor zo’n 85% gefilterd. Het zicht naar buiten blijft hierbij behouden, terwijl u overdag nagenoeg geen inkijk heeft. Voor wat betreft het doek is er keuze uit een heel scala aan actuele kleuren.

V599-ritz screen

Een volledig windvast systeem. Het grote voordeel ten opzicht van bestaande screens is, dat het doek over de gehele hoogte geritst is in de geleiders. De zijgeleiding heeft geen opening naar het doek, dus geen hinderlijk zonlicht kan binnendringen. Het doek is strak en rimpelloos door de rits en tevens houdt deze rits in het systeem het scherm zo strak dat wind er geen vat op krijgt. Door de naadloze aansluiting van het doek in de geleiders en de borstel in de onderlijst, hebben insecten geen kans. De ritz screens worden standaard geleverd met elektrische bediening.

Bekijk ook:
www.sunmaster.nl
www.suncircle.nl

Bediening

Screens worden bediend d.m.v. standaard handmatige bediening. Het bedieningspunt kan zowel binnen als buiten worden aangebracht. Het summum van comfort is natuurlijk elektrische bediening, als dan niet met een afstandsbediening. Nog comfortabeler is een zon- en windautomaat, waardoor de screens naar beneden of juist omhoog gaan als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven.

www.somfy.nl